vmjunnila

Ylpeä Perussuomalainen

Perussuomalaisia koskien olen lukenut kahta erilaista asiaa lähiaikoina.  Ensinnä sitä kuinka että Persut ovat rasisteja sekä fasisteja.  Minäkin olen kuulemma natsi. Ei kuulemma haittaa vaikka osa sukujuurista on juutalaisia, siltikin olen natsi. Ja rasisti. Ei haittaa vaikka suvussa olisikin ulkomaalaistaustaisia ihmisiä. Kummiksikin pyydetty perheeseen jossa osa on ulkolaistaustaisia. Kai he tykkäävät kun poltan valkoinen kaapu päälläni ristejä etupihalla aina kun ovat kylässä.  Teille jotka hoette että Perussuomalaiset ovat rasisteja ja fasisteja mulla on yksi asia sanottavanani... Pää pois perseestä. 

Toinen asia on kuinka Perussuomalaiset ovat kääntäneet takkinsa. Eiii pidä paikkaansa. Soini on pettänyt lupauksensa. En ole samalla linjalla Soinin kanssa Kreikkatakuiden kanssa. Eikä kovin moni muukaan tuntemistani Perussuomalaisista.  

Sanovat myös että Perussuomalaiset pettivät lupauksensa olla pienituloisen puolella. Taas... Taas pitää sanoa että Perussuomalainen kenttäväki eikä valtaosa kansanedustajistakaan potkinut mummoa päähän leikatessaan asumistuesta. Siellä on kaksi muutakin puoluetta hallituksessa. Kokoomus joka lopettaisi sosiaaliturvan kokonaan, ja Kepu joka antaisi köyhille perunankuoria syödäkseen ja juuttisäkkejä vaatteiksi.  Siltikin olen pettynyt puolueen johdon tekemisiin. En ole samalla linjalla Soinin kanssa leikkauslistankaan suhteen. Eikä kovin moni muukaan tuntemistani Perussuomalaisista. 

Soini kertoi plokissaan että hänen linjauksensa hyväksyttiin yksimielisesti puoluekokouksessa.  Ei muuten hyväksytty. Minä kuten moni muukin pikkupaikkakunnan pikkupoliitikko ajattelimme samoin; itsestään siinä pellen tekee mikäli asettuu ehdolle. Varsinkin kun nyt olisi kaupantekijäisinä tullut ministerinsalkku mukaan; siihen ei olisi rahkeet riittäneet. 
Jos olisi ollut vastaava kaveri kuin minä ehdolla Soinia vastaan en olisi häntä äänestänyt. Olisin äänestänyt tyhjää. Sensijaan Lindström, Niinistö tai Halla-aho olisivat saaneet ääneni. Hyvin harva olisi ollut sellainen ehdokas että ääneni olisi saanut Timo. Samaa on puhuttu puoluekentällä muutenkin; en ole yksin tässäkään.

Soini kirjoitti myös ettei Tynkkysen valinta ollut protesti nykypolitiikkaa vastaan. Se ei ole valhe, koska Soini varmasti uskoikin niin. Voin kertoa ihan suoraan että minä valitsin Tynkkysen protestina vanhoilliselle uskonnonsävyttämälle politiikalle koskien esimerkiksi abortti- ja avioliittokeskustelua. Valitsin Tynkkysen koska hän edustaa kriittisempää EU ja Euro-politiikkaa. Samoin tekivät monet muut.

Pidin hölmönä ajatusta autoveron poistosta. Autovero tosin olisi syytä poistaa; se on pian kuusikymmenvuotias tilapäisvero jonka tarkoitus on estää Suomen kansalaisia hankkimasta omaisuutta.   Mutta se ei kosketa köyhää. Se koskettaa sellaista joka on ostamassa uutta autoa. Köyhä kärsii moninverroin enemmän 1993 määrätystä tilapäisverosta; käyttömaksusta. Se on kiva maksaa moista maksua Kelan peruspäivärahasta. Ellei maksa niin ei voi ottaa työtä vastaan kehäkolmosen ulkopuolella.  


Pakolaiskiintiö oli hallitusohjelman mukaan maksimissaan viimevuoden tasolla. Kepu ja kokoomus ovat silläkin kohdalla pyyhkimässä persettään.  Tästäkään ei PS-kenttä ole innoissaan.


Voin vain kertoa sinulle rakas lukija, että ensimmäistä kertaa hävettää kulkea puolueen T-paidassa, Koko vuosituhannen aikana en ole joutunut puoluevalintaani häpeämään... 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Tottakai oppositio ja media, nuo persujen kiimaiset kyttääjät, revittelevät innoissaan, kun voivat jostakin syytellä tai pöyristellä.

Paljonkohan on historian saatossa itse kukin puolue joutunut joustamaan, jotta voisi jatkaa yhteistyötä muiden kanssa. Business as usual.

...

Pitäisiköhän kuitenkin irtisanoutua takeista, tai käännöistä, tai irtisanoutumisista. Varminta ehkä on että yhteen ääneen kaikki irtisanoudumme itsestämme. Ja pyydämme anteeksi sitä, että meidät voidaan yhdistää natseihin, koska asumme samalla maapallolla kuin natsit aikoinaan.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Pidin Arhinmäkeä suurimpana takinkääntäjänä, mutta reippaasti jää hopealle.Timo Soinin takinkääntö on kultamitalisaavutus.Asialla ei muuten niin suurta merkitystä olisi jos en olisi kannattanut persuja juuri eurokriittisyyden vuoksi.Nyt suoraa sanoen vi...taa!!!Olisivat edes vaatineet päätöstä eduskuntakäsittelyyn sen jälkeen kun IMF kanta olisi selvinnyt mutta pupu meni pöksyyn.Äänestyskäyttäytymisessä olisi näkynyt kuka seisoo sanojensa takana ja kuka on luuseri tuuliviiritakinkääntäjä.Jos sama luikertelu ja seliittely Soinilla jatkuu suosittelen muillekkin siirtymistä joko nukkuviin tai johonkin muuhun puolueeseen.Vaihtoehdot eivät kylläkään ole häävit.

Kari Ahveninen

Oletko laisinkaan huomioinut edellisen hallituksen toimia, joilla tulevat hallitukset sidottiin heidän tekemiinsä päätöksiin? Eikä vähiten edes tuohon EVM'ään sitomissa?

Vaihtoehdot eivät ole häävit, kun kuitenkin on tiedossa ettei suomessa yksikään puolue todennäköisesti koskaan tule saavuttamaan yli 50 % kannatusta eduskuntaan, joten mikään ei koskaan muutu. Ei suomalaisetkaan. Tapelkaa keskenänne.

Pekka Heliste

Kannattaa katsoa tämä video ja arvioida, ovatko perust luotettavia vai hetken etua kalastelevia seteliselkärankaisia, jotka myymään äänestäjiensä edut eniten tarjoavalle

http://www.iltalehti.fi/iltv-pahapaikka/2015081401...

Käyttäjän vmjunnila kuva
vesa-matti Junnila

Tämä kiertää Perussuomalaisten facebook-sivuilla. Tästä ei ole PS-vastaiseksi propagandaksi ;)

Pekka Heliste

Pistin sen sinne, olette ilmeisesti ylpeitä kun kusetitte kansaa?

Käyttäjän vmjunnila kuva
vesa-matti Junnila Vastaus kommenttiin #8

No jos sun luetun ymmärrys on tuota tasoa niin en ollenkaan ihmettele miksi olet ottanut Perussuomalaisen puolueen silmätikuksesi.

Kirjoitan uudelleen tähän. Ja laitan oikein tavuviivat josko menisi perille asti:

Pe-rus-suo-ma-lai-sen puo-lu-een kent-tä-vä-ki ei hy-väk-sy ta-kin-kään-tö-ä jon-ka puo-lu-een joh-to te-ki. Per-sut le-vit-tä-vät ja-ka-maa-si vi-deo-ta it-se-kin kos-ka hä-pe-äm-me puo-lue-joh-don temp-pu-a

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #10

Höpö höpö, ei ollut Soinilla vastaehdokasta puoluekokouksessa Päinvastoin kiiteltiin miten hyvin hän on ajanut persujen asiaa.

Sellainen porukka kuin on johtaja

Käyttäjän vmjunnila kuva
vesa-matti Junnila Vastaus kommenttiin #12

En osaa sanoa tähän muuta kuin pahoitella lukutaidottomuuttasi.

Pekka Heliste

Ja kuten blogin tekstistä voi päätellä, ei rivijäsenillä ole sanan sijaa Isä Aurinkoisen päätöksiin.

Näyttää siltä, että jäsenet ovat vain orjia,Perusjäsentä tarvitaan vain vaaleissa

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Odotellaanhan rauhassa Hovioikeuden päätöstä Seppo Hauta-ahon asiassa, on kuulemma rivijäsen ja kunnanvaltuutettukin, muistaakseni Uotin mielestä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Itse jollain tavalla ymmärrän Soinia, mutta se mielestäni selvää, että omaa etuaan ajanut. Hallitukseen menemällä sai ulkoministerin paikan, jos ei olisi mennyt, niin 4n vuoden päästä tuskin olisi ollut sama tilanne.
Ei jokaiselle kuitenkaan tule tilaisuutta ministeriksi ja uskoisin että Soinillekin oli nyt viimeinen tilaisuus siihen.
Sääli kuitenkin ettei PS-puolue ollut sittenkään se joka tämän maan asiat olisi saanut kuntoon, vaan menee sinne samaan joukkoon kokoomuksen ja keskustan yms. kanssa.
Seuraavat vaalit taitaa jäädä ilman ääntäni..kyllä tämä alkaa olla nähty.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

"Tynkkysen protestina vanhoilliselle uskonnonsävyttämälle politiikalle koskien esimerkiksi abortti- ja avioliittokeskustelua.". Siis täh? Tynkkynenhän hartaana kristittynä edustaa tuota uskonnonsävyttämää politiikkaa esimerkiksi abortti- ja avioliittokeskustelussa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tynkkynen ei kuitenkaan ole sateenkaarentuoltapuolen.

Käyttäjän vmjunnila kuva
vesa-matti Junnila

Harras kristitty ja bi-seksuaali.
Tuskin aivan yhtä vanhantestamentin mies kuin Soini.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

No sanotaan vaikka, että moderni versio Soinin kristillisyydestä. Mutta kyllä Tynkkynen on esim eheytymisjuttujen puolesta puhuja jne.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaisista eronneita ovat tämän päivän uutisissa valtuutetut Pirita Nenonen Rovaniemeltä ja Ismo Soukola Hämeenlinnasta. Ei kentän luottamushenkilötkään aivan tyytyväisiä ole. Soukola istui vielä edellisessä eduskunnassakin. Nähtäväksi jää kasvaako luku iltaan mennessä...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143986205646...

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Me teimme historiaa täällä Pietarsaaren alueella saamalla jäseniksi vanhoja RKP:n kannattajia ennen eduskuntavaaleja. Muutenkin jäsenmäärämme kasvoi. Nyt aikani paikallisyhdistyksen puheenjohtajana menee puolueen nykylinjasta selittelyyn jäsenillemme. Mitä vastaan kun en tiedä mitä puoluejohto ajaa takaa näillä viimeaikaisilla tempuillaan? (lue:hyväksymällä keskusta-kokoomuksen linjan mukisematta)

Ne teesit millä kannatuksemme saimme, eivät päde enää. Maahanmuutto -tai oikeammin sanottuna pakolaispolitiikka, on suoraan sanoen mennyt niin metsään ettei puhettakaan persussuomalaisten linjasta hallituksessa. Eu-kriittisyys muuttunut nuoleskeluksi ja hiljaiseksi hyväksynnäksi.

En tiedä lyödäkö hanskat tiskiin ja antaa periksi vai löytyykö puoluejohdolta vielä ässä hihasta joka mielestäni olisi hallituksesta lähtö, jos vaatimuksiimme ei suostuta. Tälla tavoin pakolla hallituksessa ololla, puolue menettää äänestäjänsä ja taasen lähtemällä hallituksesta saattaisi seuraavissa vaaleissa saada pääministerisalkun verran kannatusta.

No, minä olen vain pieni persu peräpohjolasta, ei minun mielipiteilläni ole väliä. Henkinen kantti ja usko suomen tulevaisuuteen tässä vain on katkolla.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Sen verran voin lohduttaa, että samanlaisia takinkääntäjiä ne on muutkin puolueet. Parempi siis pysyä puoluepoliittisesti sitoutumattomana.

Pekka Heliste

Persuthan ovat korostaneet sitä, kuinka he luovat uuden poliittisen kulttuurin

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

En yleensä lue Kansan uUutisten verkkolehteä, enkä yleensä kannata siellä esitettyjä mielipiteitä, mutta nyt juuri siellä on löydetty oikeat sanat kuvaamaan perussuomalaisten tilannetta oikein.

Vika ei ole persuja äänestäneissä, he ovat olleet sitä mieltä mitä ovat olleet ja persupuolue on vaaleissa luvannut toimia sillä tavoin kun mitä heitä äänestäneet ovat halunneet heidän toimivan.

Mutta persujen äänestäjille on luvattu liikaa, aivan liikaa, tietäen että se mitä luvataan on täysin mahdotonta toteuttaa.

Tämä petos ei tietenkään olisi tullut ilmi ellei Soini olisi halunnut toteuttaa unelmaansa tulla ulkoministeriksi. Persujen olisi edelleen pitänyt pysyä oppositiossa, kuten edellisen jytkyn jälkeen, silloin petos ei olisi paljastuntut.

Sama tilanne tapahtui muuten vähän aiemmin Kreikassa. Liikaa luvannut puolue sai vaalivoiton ja sen piti ryhtyä hallitsemaan, mutta eihän siitä sitten mitään tietenkään voinut tulla, kuten tiedämme.

Kyseessä oli siis vaalihuijaus, valtava sellainen, mutta ei toki ennennäkemätön, kuten kansan uutiset väittää. Kreikassa tapahtui äskettäin vieläkin suurempi vaalihuijaus, mutta Soini tiesi kyllä ehdottomasti lupaavansa liikoja.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/341578...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On se muuten Perussuomalaiset Suomen mielenkintoisin puolue, suosituimmista puheenvuoroista lähes kaikki koskee persuja, mistähän se johtuu?

Viha/rakkaus varmaan, mä veikkaan että tämä medianäkyvyys maksettuna olis tullu kalliiks :)

Kivaahan tää on seurata, kun täälläkin on muutama ihminen joka tuntuu päivystävän 24/7 uutisia persuista.

Politiikka on pitkästä aikaa kivaa, lisää skandaaleja!!

Ihmisiä ei mitkään yhteiskuntasopimukset, Vihreiden varjobudjetit, taloustilanne ym. kiinnosta, mutta persut rules!!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ihmisiä ei mitkään yhteiskuntasopimukset, Vihreiden varjobudjetit, taloustilanne ym. kiinnosta, mutta persut rules!!"

Politiikka on ikävää siksi että tosiasiat ovat joko itsestäänselviä ja siksi ikävystyttäviä, tai aivan liian monimutkaisia ja siksi väsyttäviä, sen lisäksi että ovat ikävystyttäviä.

Perussuomalaisten politiikka muuttaa politiikan asiapohjaisesta tunnepohjaiseksi ja tunteethan ovat ihmisten mielestä paljon kiinnostavfampia kuin faktat.

Se on vain ilävää että jos ja kun tämä tunnepohjainen politiikka tulee niin suosituksi että suosion perusteella tunnepulueelle pitää antaa myös valtaa, niin sinä tapauksessa tunteet kohtaavat ne ikävät realiteetit, joiden pitää kuitenkin olla vallankäytön perusteena, eivätkä nämä kaksi sovi yhteen.

Valtaa siis pitää käyttää joko tunteella, mistä kärsii hallinto, tai järjellä, mikä e9i anna tunteille tyydytystä.

Populismi ei kestä pitkää vallassaoloa. Joko populismi muuttuu realipolitiikaksi, jolloin populismi tuhoutuu, tai sitten hallitaan populistisesti, jolloin hallinto rappeutuu.

Keijo Räävi

Perussuomalaiset osaavat pettää vaalilupauksensa kuten kunnon poliittisen liikkeen pitääkin.

Kannattajille täytyy vain osata selittää petos niin että uskottavuus säilyy.

Soini perusteli Kreikan ratkaisua tyylikkäästi pelotellen hallitus kriisillä ja sillä kuinka vihervasemmisto sotkisi asiat vielä pahemmin.

Ja loppujen lopuksi, perussuomalaiset eivät olisi pystyneet estämään Kreikan kolmatta tukipakettia koska Kataisen hallitus oli sen arkkitehti.

Perussuomalaiset voivat siis jatkaa hallitustaivaltaan kohtalaisen hyvällä omallatunnolla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä puolueenpuheenjohtajan omatuntokin on lainatavaraa kuten tuleva valtion bujettikin.

Toimituksen poiminnat